Tussenkomst

Tussenkomst bij onderhoud en herstellingen

Heeft u uw mobiliteitshulpmiddel terugbetaald gekregen na januari 2019, dan heeft u waarschijnlijk een buget. Dit budget is voorzien om eventuele kosten voor onderhoud of herstellingen aan uw mobiliteitshulmiddel te betalen. Bent u dus nieuwsgierig naar uw budget, dan kijken wij dit graag na voor u. Het enigste dat u hiervoor moet doen is hiernaast uw gegevens invullen.


Zo lang u budget heeft, kunnen wij ons factuur rechtstreeks naar uw zorgkas sturen. Is uw budget ontoerijkend dan betaald u alleen de opleg. Bij elk onderhoud of herstelling moet u onze werkbon aftekenen en gaat het bedrag van de teller.


Onze werkbon zal altijd het volgende bevatten:

  • Beschrijving van het defect - herstelling
  • Beschrijving van het onderhoud
  • De prijs van eventuele wisselstukken
  • Het aantal werkuren en de prijs
  • De verplaatsingskosten


Tussenkomst bij nieuwe aanvraag en hernieuwing

 
 
 
 
 
 

Heeft uw toestel een gezegde leeftijd, dan is herstellen niet altijd meer mogelijk. Misschien moet u dan eens overwegen om een nieuw hulpmiddel aan te vragen. De eerste stap die u hierbij altijd moet ondernemen is langs gaan bij uw (huis)arts. Die kan dan het speciaal medisch voorschrift invullen.

Medisch voorschrift


Onze Vlaamse overheid voorziet een uitgebreide terugbetaling voor mobiliteitshulpmiddelen. Zowel bij een hernieuwing als bij een nieuwe aanvraag heeft u een voorschrift nodig van uw (huis)arts. Dit is een speciaal voorschrift dat u kunt downloaden door op de afbeelding te drukken.

Is dit ingevuld dan neemt u best contact op met ons. Wij begeleiden u met veel plezier doorheen de procedure van de aanvraag! 

Hoe lang u in principe moet doen met uw hulpmiddel hangt af van twee parameters; uw toelstel en uw leeftijd. Voor elk type hulpmiddel is dus bepaald hoe lang je het moet gebruiken alvorens je een nieuw toestel kan aanvragen. De periode begint te lopen vanaf je het toestel hebt gekregen. Als je die datum niet meer kent kunnen wij dit uiteraard opvragen voor u. Hieronder een kort schematisch overzicht, met de getallen uitgedrukt in jaren:

Toestel   \  uw leeftijd

jonger dan 12 jaar

tussen 12 en 18 jaar

Tussen 18 en 65 jaar

Vanaf 65 jaar

kinderrolstoel

3

3

4

6

Rolstoel

3

4

6

Loophulpmiddel

3

3

4

6

Driewielfiets

2

4

8

8

Binnenscooter

4

4

6

Binnen/buitenscooter

6

6

6

Buitenscooter

6

6

6

Elektronische rolstoel

3

3

5

7

Uiteraard zijn wij erkend door de Vlaamse overheid. Niet iedereen mag zo maar budgetten opvragen of terugbetalingen regelen. Als u meer wil weten over de ruime mogelijkheden omtrent mobiliteit surft u beste even naar de site door op het logo hieronder te klikken. Ook als u uw mobiliteitshulpmiddel hebt gekregen ten gevolge van een arbeidsongeval kunnen wij u helpen. Ook bij Federis zijn wij erkend.