Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen


Is een manuele rolstoel aandrijven niet mogelijk dan kan u misschien voor een elektrische rolwagen kiezen. De wendbaarheid van deze toestellen wordt voor een groot stuk bepaald of ze zijn uitgerust met voorwiel-, achterwiel- of midwiel aandrijving. 


Elektrische binnen rolstoel

Deze rolstoel is compact een zeer wendbaar zodat hij gemakkelijk kan manoevreren binnenshuis. Scherpe bochten kunnen eenvoudig genomen worden en obstakels zoals drempels worden zonder problemen overwonnen.


Elektrische binnen/buiten rolstoel

De motor van dit toestel is al zeer krachtig zodanig dat niet alleen verplaatsingen binnens huis mogelijk zijn, maar ook al stevige verplaatsingen buitenshuis. Je kan met dit toestel al tot 25 km ver zonder op te laden. 


Elektrische buiten rolstoelen 

Geen enkel terrein is te zwaar voor dit type rolstoel. Ze kunnen 6 km/u of 10 km/u en hebben een actieradius van bijna 50 km.


Quickie Q500 Elektrische rolstoel
Morgan elektrische rolstoel
Forest 3 - C72
Maatwerk elektrische rolwagen

Aandrijving elektrische rolstoelen


De keuze van aandrijving bij een elektrische rolstoel is een belangrijke maar ook heel persoonlijke keuze. Ze bepaald onder meer het rijgedrag, de wendbaarheid, het rijcomfort maar ook de snelheid van de rolstoel. We onderscheiden 3 grote groepen:


Midwheel aandrijving

Het draaipunt van de rolstoel zit tussen de aandrijfwielen en dus recht onder de gebruiker, waardoor het draaien heel natuurlijk aanvoelt. Dit type rolstoel heeft de kleinste draaicirkel van allemaal en is dus uiterst geschikt voor kleine ruimtes.


Voorwiel aandrijving

Ondanks hun hoge wendbaarheid wordt dit type minder gekozen. Men moet het rijden namelijk gewoon worden. Ze worden wel vaak gebruikt bij afwijkende zithouding van de gebruiker.


Achterwiel aandrijving

Rolstoelen met achterwiel aandrijving hebben een grotere draaicirkel, maar geven goede en comfortabele eigenschappen bij het rijden buitenshuis. Ze zijn koersvast en hierdoor meer geschikt om tegen een hogere snelheid te rijden.


Besturing elektrische rolstoelen


Dit is uiteraard heel persoonsgebonden en bijgevolg maatwerk. De meest voorkomende zijn:

- Elektrische rolstoel met joystickbesturing

- Elektrische rolstoel met touchscreen

- kinbesturing

-...


De mogelijkheden hierin zijn enorm. Het is een zoektocht waar we u graag bij helpen.